Først mål, så kort og tilsidst mål igen

08. november 2014 kl. 17:38
1. holdet mødte Liria på udebane, et stærkt hold der af mange er tippet til at tage den ene af oprykningspladserne. Så forventningerne til point var ikke store og afbud fra Viskær samt Kadir gjorde det ikke ligefrem lettere.
VB gik dog ufortrødent til opgaven og allerede efter 4 minutter fik Orhan fremtvunget et straffespark. Brian score temmelig overlegent til 0-1. Allerede 2 minutter senere er den gal igen, da Ali bryder et angreb højt oppe på banen. Han spiller Orhan der tager et par træk, kigger op og lopper bolden i mål på 30 meters afstand til 0-2. Liria er mildest talt rystede over VB's skarphed. I det 12. minut spiller Brian Orhan fri der score sikkert til 0-3 og jublen fra de tilrejsende VB fans er ikke til at overse. Liria's tromme og megafon er pludselig meget stille.

Liria spiller langsomt og det er alt for nemt for VB at lukke ned for deres angreb. Det er selvfølgelig frustrerende og en Liria spiller får et gult kort i det 25. minut og dermed 10 minutter på bænken. Det ser rigtig godt ud for VB der dominerer kampen og Liria's farlige højrefløj har Samuel og Erkan godt styr på. Pludselig tager kampen en ny vending da Brian får direkte rødt kort i det 30. minut. Et forsøg på at tackle en modstander ender med at han fjerner benene under ham. Så er der igen en ostemad til en Liria spiller i det 37. minut. Minuttet efter må en VB'er også indkasserer et gult kort. Heldigvis lykkes det ikke for Liria at komme på scoringstavlen inden pausen. Det giver VB mulighed for at finpudse det taktiske oplæg til 2. halvleg med en mand i undertal, hvor det gælder om at forsvare 0-3 føringen.

Liria starter 2. halvleg rigtig godt og spiller bolden hurtigt rundt og et defensivt spillende VB er under pres. Det er kun sporadisk at VB har en hurtig kontra, som f.eks. i det 53. minut hvor Philip har et godt forsøg på mål der reddes. På trods af mange chancer til Liria så skyder de som oftest langt forbi målet. I det 69. minut får Payman sit andet gule kort og dermed marchordre. Pooha så er vi to mand nede, mon drengene kan holde Liria væk fra scoringer. Allerede 4 minutter senere får en Liria spiller gult kort for anden gang og dermed også marchordre. Så er der igen lidt mere balance i regnskabet, men stadigvæk lige lovligt spændende.

I det 77. minut får Liria en kæmpechance. Liria angriber i højre side og deres venstrefløj spilles helt fri med en lang bold på tværs. Så har vi lige Kaae som ankermand der disker op med en mesterredning. VB begynder nu at blive trætte og der foretages hyppige udskiftninger for at holde Liria stangen. En misforståelse i VB's forsvar i det 81. minut bliver dog fatal og Liria score til 1-3. VB kæmper alt hvad de har lært, men tre minutter senere må vi desværre indkassere endnu et gult kort. VB er presset i bund og Liria får tilkæmpet sig et straffe. Der scores sikkert til 2-3. Liria's tilskuere er livet gevaldigt op og de satser nu på en udligning. Alle spillerne virker dog efterhånden trætte og Liria kan ikke skabe det afgørende moment. Endelig lyder dommerens fløjte efter 4 minutters overtid. VB's tilskuere stormer ind på banen og lykønsker drengene for den flotte sejr.

Atter må vi sende rosende ord til dommertrioen med Per Skovhave Sørensen i spidsen samt de to linievogtere Søren Møller og Gert Wollesen for deres håndtering af kampen.

Da flere hold i toppen satte point til så strøg VB op på andenpladsen. Dejligt at skulle overvintre over oprykningstregen og det luner også at AB og GHB padler rundt længere nede i tabellen. Kampen om oprykningspladserne er dog stadigvæk helt åben, så vi går en spændende forårssæson i møde. 2. holdet havnede også på andenpladsen i Serie 4 og har kurs mod Serie 3. Så efteråret har rent resultatmæssigt været yderst tilfredsstillende.