1. Holdet satte B. 1973, Herlev på plads i den sidste runde

16. juni 2013 kl. 15:45
og sikrede dermed endnu en sæson i Sjællandsserien. De trak dog pinen ud og det var først i 2. halvleg at der kom skred i tingene.
Allerede om onsdagen kunne 1. Holdet sikre endnu en sæson i Sjællandsserien ved at slå Lundtofte Boldklub på Gladsaxe Stadion. På papiret en overkommelig opgave da Lundtofte allerede var dømt til nedrykning, men de gav os kamp til stregen. Vi havde dog flest chancer i løbet af kampen, men kunne ikke omsætte dem til mål. Når der ikke scores på 4-5 100% chancer så bliver det selvfølgelig rigtigt svært. Efter et voldsomt pres på Lundtofte's mål i starten af 2. halvleg lykkes en omstillingssituation pludselig for gæsterne og der scores på et flot hovedstød til 0-1 i det 57. minut.  Dette blev også slutresultatet og skuffelsen var stor. Lundtofte's målmand stod en fantastisk kamp og havde en stor andel i at udligningen udeblev.

Espergærde tabte også til Herlufsholm, så uafgjort i den sidste kamp mod B. 1973, Herlev var nok til at sikre overlevelse. 1. halvleg mod B. 1973 var en jævnbyrdig affære hvor vi trods alt skabte lidt flere chancer. På dette tidspunkt fører Espergærde mod Lejre, men Hornbæk fører også over Taastrup så Espergærde er stadig under nedrykningsstregen. 2. halvleg fortsatte hvor holdene slap, men i det 62. minut er B. 1973's mål under beskydning. Et skud fra Ercan pareres og på reposten kanonere Jeppe resolut bolden i nettet tre meter uden for feltet. B. 1973's målmand er fuldstændig chanceløs og holdet virker lidt rystet oven på den oplevelse. Allerede 3 min. efter er den gal igen. Et opspil i venstre side endte via Frede hos Prince i feltet, der tager et par træk direkte mod målet og banker den ind til 0-2. Espergærde rykker ikke ned på dette tidspunkt, da det står uafgjort mellem Taastrup og Hornbæk. Prince forstætter med at lave ravage i B. 1973's forsvar, dog uden at det giver noget resultat. Hornbæk scorer til 2-3 og sender derved Espergærde ud af Sjællandsserien. En tæt og medrivende afslutning på sæsonen hvor de tre hold Hornbæk, B. 1973 og VB 1968 alle slutter med 34 point lige over nedrykningsstregen.

På den efterfølgende afslutningsfest blev Frederik Høgsberg kåret til årets fighter og Jeppe Paulsen til årets spiller tæt forfulgt af Kadir, men det var jo nok dagens mål der gjorde udslaget. Prince Nana blev iøvrigt årets topscorer med 11 fuldtræffere.

Der er store forventninger til 1. Holdet mht. den fjerde sæson i Sjællandsserien. Holdet havde dog et forfærdeligt efterår med utallige skader, hvilket kun gav 11 point samt en overvintring under nedrykningsstregen. Det forstærkede hold høstede herefter hele 23 point i forårssæsonen hvilket lover godt. Så Cira har skabt et godt fundament for den nye sæson og holdes niveauet vil ca. 46 point bringe 1. Holdet tilbage i den bedre halvdel af Sjællandsserien, hvor drømmen om oprykning kan få yderligere næring. Desuden vil bredden af truppen udbygges yderligere når flere af vores spillere bliver deres skader kvit efter det forfærdelige efterår.