AB overlever endnu en sæson i NordicBet Ligaen

09. juni 2014 kl. 21:40
Hvis der er nogen der påstår at fodbold er kedeligt, så er de fulde af løgn!

Ved kampstart lå Vendsyssel til nedrykning á point med AB, men med en målforskel på 10 mål i AB's favør. I det 12. minut scorede HB Køge mod AB til 0-1 og nu lå AB til nedrykning. HB Køge scorede igen til 0-2 og man skulle nærmest tro at det var dem der kæmpede mod nedrykning og ikke AB. De havde yderligere muligheder for at lukke kampen. Specielt en direktør til Jeppe Kjær, men her kan vi takke Thomas Højgaard Jørgensen for den knold han ikke havde fjernet inde foran mål, som fik bolden til at springe over foden midt i skudforsøget. Dommeren fløjtede til halvleg og man var ikke ligefrem fyldt med positive tanker vedr. AB's overlevelse.

Anden halvleg startede stort set i samme gænge. En af HB Køge's forsvarsspillere brugte hænderne ivrigt i nærkampene uden det havde konsekvenser. Først da han bremsede et skudforsøg med hånden dømte dommeren straffe. Dette udnyttede AB sikkert og reducerede til 1-2. AB kom først fri af nedrykningen i det 72. minut, da det lykkedes AB at udligne til 2-2 og nu var det Vendsyssel der lå til nedrykning, I det 73. minut kom Vendsyssel bagud 1-0 mod AC Horsens og nu kunne AB pludselig tåle at tabe kampen. Allerede 6 minutter senere udlignede Vendsyssel så mod AC Horsens til 1-1 og nu skulle AB så mindst spille uafgjort. I det 83. minut scorer Vendsyssel så mod AC Horsens til 1-2 og nu lå AB så igen til nedrykning. Poooha nu går det stærkt og i det 86. minut er AB i frit fald da HB Køge scorer til 2-3. I overovertiden udligner AB så til 3-3 og nu er det pludselig Hvidovre der står til nedrykning. De var nemlig bagud 2-0 mod Hobro og havde kun et point mere end AB samt dårligere målforskel ved kampstart. Der skete ikke yderligere inden dommeren endelig fløjtede kampen af og det var derved Hvidovre der trak sorteper i det store nedrykningsdrama.

Jublen var stor på stadion og de mange fans løb over til den store tribune for at fejre overlevelsen i NordicBet Ligaen. Ikke den store fodboldmæssige oplevelse, men det blev opvejet mange gange af den intense spænding igennem hele kampen hvor hele følelsesregistret var i spil.