Menu

1. Holdet - Dømt af DBU for brug af ulovlig spiller - Opdateret

29. april 2016 kl. 18:07

Her kan I læse vores redegørelse i sagen samt DBUs afgørelse. Vi er ikke helt tilfredse med DBUs totale ansvarsfraskrivelse i denne sag og gumler derfor på en anke.

Efter henvendelsen til DBU Sjælland, så er det en medarbejder i DBU Sjælland der godkender Kodjo i KlubOffice hos VB 1968. Vi havde kun anmodet om spillercertifikat på dette tidspunkt. Kodjo oprettes på en måde så han kan sættes på holdkortet uden nogen form for advarsel. Medarbejderen kunne have angivet i oprettelsen at han er spærret på grund af manglende spillercertifikat. Vi tror derfor at det er udført korrekt og at alle formalia er i orden da vi kan sætte ham på holdkortet til kampen den 15. august 2015. Vi mener derfor, at DBU Sjælland har et medansvar for at denne sag ender så ulykkeligt.

Her kan I læse vores anke i sagen samt DBU Sjælland's endelige afgørelse. Denne gang var disciplinærinstansen og ankeinstansen fuldstændig enige i modsætning til racismesagen fra Birkerød, ankeinstansen medgiver dog at det er en meget ulykkelig sag.

Her kan I også finde DBU Sjælland's unuancerede artikel om sagen. Der skal dog ikke være nogen tvivl om at vi kæmper videre på fodboldbanen for overlevelse i Sjællandsserien. Afhængig af slutresultatet kan der rykke 1-8 østhold ned fra Herre-DS for at rækken fremover lander på 20 østhold i henhold til den nye struktur.

DBU har lavet en opgørelse over nedrykningsscenarierne fra Herre-DS baseret på stillingen den 16. maj. Vi har en realistisk chance for at havne på 9. pladsen, dvs. der er seks hold under os med de to puljer i SS. Så det kan blive en rigtig gyser om vi overlever. 

DBU har lavet en ny opgørelse over nedrykningsscenarierne fra Herre-DS baseret på stillingen den 31. maj. Inden den sidste spillerunde i SS ligger det fast at vi samlet havner på femte sidste pladsen for de to puljer i SS, dvs. der er ialt fire nedrykkerhold før turen kommer til os. Det er ikke urealistisk, at KS bidrager med to østhold der rykker ned fra DS. FA 2000 er sikker nedrykker og Bk. Skjold har et hårdt program mod blandt andet Fredensborg. Det vil så betyde, at SS skal bidrage med 2-4 nedrykkere af østholdene fra DS afhængig af oprykningsspillene. Det ser dog ikke helt lyst ud når man kigger på nedrykningstilfældene i SS.

Så har DBU lavet en ny opgørelse over nedrykningsscenarierne fra Herre-DS baseret på stillingen den 9. juni. Intet nyt mht. overlevelse i SS. Kampen mellem topholdet Fredensborg og bundholdet BK Skjold lørdag kl. 13:00 den 11. juni får stor betydning for vores overlevelse. Desuden er BSV i DS Pulje 1 i alvorlige økonomiske problemer og forhandler i skrivende stund med kommunen og DBU om en løsning.

Så har DBU atter lavet en opgørelse over nedrykningsscenarierne fra Herre-DS baseret på stillingen den 14. juni. Inden sidste spillerunde i 2. division har vi to muligheder for nedrykning til DS. Hvis AB Tårnby rykker ned så har vi et overlevelsesscenarie (kun 4 østhold rykker ned fra DS) ud af fire. Hvis FC Svendborg rykker ned så har vi tre overlevelsesscenarier (hvor 3, 3 & 4 østhold rykker ned fra DS) ud af fire. Hvis 4 østhold rykker ned forudsætter det selvfølgelig at 2 af østholdene skal i KS. Her ligger det heldigvis fast at KS-holdene FA 2000 og Bk. Skjold skal ud hvis 4 østhold rykker ned. Det er dog meget teoretisk at FC Svendborg rykker ned da deres måldifference er betydeligt bedre end AB Tårnby ved pointlighed.

Efter sidste spillerunde er der et par ting der nu ligger fast. AB Tårnby og B1909 rykker fra 2. division ned i DS. Så har vi et overlevelsesscenarie (kun 4 østhold rykker ned fra DS) ud af fire. De fire øst-hold der rykker ned fra DS er i overlevelsesscenariet FA 2000, Bk. Skjold, Allerød FK og Tuse IF. De to første skal i KS så det passer perfekt med to til SS. 
Overlevelsesscenariet kræver at tre øst-hold rykker op i 2. division og en oprykker fra lokalunion skal være et vest-hold. Der er kun et øst-hold (Fredensborg) der rykker direkte op i 2. division efter puljekampene. De to andre oprykkere er vest-hold. Så Kastrup og Greve på andenpladsen i DS (Pulje 1 og 2) skal også rykke op i 2. division på bekostning af Vejgaard i Pulje 3. De tre nr. 2 spiller kvalspil alle mod alle om to oprykningspladser. Oprindelig var det kun en oprykningsplads, men siden er strukturen ændret. 
Fra de lokale serier rykker de 12 bedst placerede oprykningsberettigede hold, jf. § 7.2, op i Herre-DS efter følgende fordelingsnøgle:
DBU Fyn leverer 1 oprykker.
DBU Jylland leverer 4 oprykkere. 
DBU København leverer 1 oprykker. 
DBU Sjælland leverer 3 oprykkere. 
De 3 sidste oprykningspladser besættes af de 2 vindere af to oprykningskampe som sammensættes ved lodtrækning foretaget af administrator. De i alt 4 hold fra de lokale serier er DBU Fyns nr. 2, DBU Jyllands bedst placerede nr. 3, DBU Københavns nr. 2 og DBU Sjællands nr. 4.
Den sidste oprykker findes ved en oprykningskamp mellem de to tabere af de ovenfor nævnte to spillede oprykningskampe. Om den sidste oprykker er fra øst eller vest er for tidligt at udtale sig om. Håbet lever endnu...

Så har DBU atter lavet endnu en opgørelse over nedrykningsscenarierne fra Herre-DS baseret på stillingen den 20. juni efter sidste spillerunde i 2. division er afsluttet. Overlevelse i SS kræver scenariet øverst på side 2. Det videre kampprogram er som følger:

Kvalkampe til Herre DS 16-17

Oprykningsspil til 2.division. 

Luk