1. Holdet ude i 2. Runde af DBU Pokalen

06. september 2016 kl. 06:39

På en dejlig sensommer aften onsdag den 31. august tog VB 1968's mandskab imod Fremad Amager fra 1. division med europamesteren John "Faxe" Jensen i spidsen som træner. Kommunen havde sørget for at pleje banen, så den stod snor lige til denne begivenhed. De mange frivillige havde sørget for en fantastisk kulisse med sponsortelt hvor alt var gratis. VB 1968 støtter på sidelinjen sammen med Fremad Amagers mange fans skabte en fantastisk stemning og tilskuertallet var ca. 400.

Vores gutter havde set frem til kampen og var opsat på at give Fremad Amager kamp til stregen. Desværre var vi på dagen ramt af 3 vitale afbud, men truppen viste sin gode bredde.

Fremad startede bedst og fik sat os under pres. Det resulterede dog ikke i store chancer, men sporadiske indlæg og dybe bolde i vores bagrum, som 4-back kæden tog sig kærligt af.

Vi forsøgte at spille os ud af deres pres. Det tog os dog 10 min. før vi for første gang gæstede deres felt uden at være farlige.

Vi kæmpede og fightede i den periode vores spil ikke hang sammen og vi fik lukket af på fornemmeste vis, men i det 37. min. fik Fremad et korrekt straffe, efter en ellers ufarlig situation, som Nicolas Mortensen scorede sikkert på. Drengene kom sig hurtigt over skuffelsen og gik til pausestillingen 0-1.

Vi fik desværre en uheldig start på 2. halvleg, da vi I det 60. minut i vores opbygningsspil spiller Anders Kaagh fri, så han iskoldt kunne scorer til 0-2. Der blev straks handlet fra bænken med en trippel udskiftning, som skulle forsøge at bringe os ind i kampen igen.

Her viste det sig at være fornuftigt og de 3 gutter fik sat deres aftryk på kampen og fik ændret kampens billede. Ali El-Khatib kommer fri og alene med målmanden 2 gange, hvor bolden den ene gang passere målmanden, men rammer desværre stolpen og en forvarspiller kan afværge situationen. I sammen periode har vi også en kæmpe chance i feltet på en nedfaldsbold, hvor vores fremadstormende venstre back må se sit skudforsøg gå over målet.

Det skal retvisende også nævnes at Fremad Amager i denne periode, hvor vi kaster alt frem og jagter en reducering har nogle omstillinger som gør ondt på os, dog uden at de bliver helt farlige.

Ingen tvivl om at drengene spiller bedst de sidste 15 minutter og de var tættere på at reducere til 1-2 end Fremad Amager var på 0-3. Havde vi scoret ville de sidste 5-10 min. have været mere end spændende med en overraskelsen lurende.

Man sad med en fornemmelse af at vi sagtens kunne have fået mere ud af kampen og vi havde bestemt fortjent en bedre skæbne, som de to sympatiske trænere John "Faxe" Jensen og Peter Nielsen udtrykte efter kampen. Men Fremad Amager viste deres rutine og hvorfor de spiller 4 rækker over os, ved ikke at lukke os ind i kampen. Kampen igennem spillede de solidt, sikkert og kontrollerede kampen i store dele.

Afslutningsvis skal der også sendes nogen rosende ord til dommertrioen med Benjamin Leander i spidsen samt de to liniedommerne Jan Johansen og Sebastian Friis Aagerup der håndterede kampen på glimrende vis og efterlader et rigtig godt indtryk.

AB slog Ledøje-Smørum 2-7 på udebane og gik derved videre til 3. runde. Så vi må acceptere at de er Pokalkonger i Gladsaxe, men vi skal nok komme stærkt tilbage næste år.

Stor tak for optagelsen til Leon Friis Jørgensen, Værebro TV.