1. Holdet videre til 2. runde i DBU Pokalen

12. august 2016 kl. 08:08

Så gik turen til Kløvermarken hvor vi skulle møde IF Føroyar (KS). Måske en nem opgave da mange af deres spillere ifølge vores lokale færing Martin Karbech Mouritsen stadigvæk deltog i hvalfangsten på Færøerne, så de måske ikke kunne stille op i stærkeste opstilling. Nå vi skulle meget snart blive meget klogere.

Solen stod lavt på langs af banen og desuden havde den også en kraftig vind i ryggen. Færingerne valgte selvfølgelig den favorable banehalvdel. Desuden kunne de også spille fodbold og vi var hurtigt under pres. Når vi forsøgte at sparke bolden væk sørgede vinden for at den kom tilbage til udgangspunktet. Så vi havde hænder fulde under svære betingelser. I det 11. minut var Celal kommet lidt for langt ud af målet og Christian fra Føroyar sparker resolut på mål fra 30 meters afstand og godt hjulpet af vinden sejler den ind i toppen af målet uden for Celal's rækkevidde til 1-0.

Føroyar fortsætter med at presse og har et par gode chancer. I kampens hede får Ibo gult kort efter 20 minutter, hvilket dog ikke medfører udvisning i Pokalen. Føroyar's største chance kommer i det 39. minut hvor de spiller os tyndt og afslutter på overliggeren. Derfor er det med lettelsens suk da dommeren Benjamin Leander endelig fløjter til pause og vi kun er bagud med et mål. Poooha det ser ikke godt ud!

Vi begynder stille og roligt at dominere i 2. halvleg godt hjulpet af sol og vind. Der bliver dog kæmpet for hver meter og Brian må indkassere et gult kort i det 72. minut. Alt tyder på at det kun er et spørgsmål om tid før VB scorer, men minutterne begynder at tikke hurtigt. Røde erobre bolden i det 82. minut på højrekanten og løber mod baglinien hvorefter han sender bolden ind i feltet. Efter et par pareringer af færingerne lykkes det så Ali Samir at sparke den i mål til 1-1. Stor forløsning.

Tilsidst er der lidt dramatik og dommeren giver Christo og Bárður hver et gult kort. Herefter slutter den ordinære kamp 1-1 og vi skal derfor ud i 2 x 15 minutter forlænget spilletid.

Færingerne virker trætte og vi presser dem trods modvinden og Emil fra Føroyar får et gult kort i det 94. minut. I 2. halvleg af den forlængede spilletid kommer færingerne virkelig under pres. I det 105. minut laver Christo en mesterlig stikning til Ali Samir der vender om og styrter mod målet. Føroyar's centerforward er sat af og når først Ali inde i straffesparksfeltet hvor han trækker i nødbremsen. Dommeren dømmer straffespark og Bárður får rødt kort. Brian tager straffesparket og scorer sikkert i venstre side efter målmanden er begyndt at gå til højre. Sådan 1-2 til VB. Der opstår tilsidst nogle tilfældige chancer i begge ender, men alle er trætte og skyder langt forbi målet. Endelig fløjter dommeren kampen af og vi er videre til 2. runde i Pokalen.

En spændende kamp, men ikke særlig velspillet og det var nok meget godt at drengene fik 2 x 15 minutter ekstra kilometer i benene så de er sæsonklar. Dog kunne man ikke sætte en finger på dommertrioen med Benjamin Leander i spidsen samt de to linievogtere Jesper Dahl og Jonas Hansen (gammel værebrodreng) der håndterede kampen på glimrende vis og efterlader et rigtig godt indtryk.

Den 2. runde i DBU Pokalen består nu af de 48 vindere fra 1. runde samt en udvidelse med forårets 1. division deltager nr. 1-2 samt forårets Superliga deltager nr. 5-10 hvilket giver i alt 56 hold. De eneste hold der mangler er forårets Superliga deltager nr. 1-4 i 2. runde. Kampene afvikles tirsdag den 30. august og onsdag den 31. august. Desuden er der afsat reservedatoer den 6.-8. september. Interessante modstandere i lodtrækningen er f.eks. Frederiksværk Fodbold Klub (S2), IF Skjold Birkerød (SS), Tårnby FF (KS), KFUM BK, Roskilde (DS), Skovshoved IF (DS) og B 1908 (DS). Alternativet er at møde et så højt rangerende hold som overhovedet muligt for at få den oplevelse med eller måske et lokalopgør mod AB. Uanset lodtrækningen, så er det fandme flot at vores lille klub er tilbage i Pokalen ud af 60 hold i hele Danmark. 12Værebro...

Opdateret den 12-AUG-2016:
Så har vi trukket 1. divisionsklubben Fremad Amager i Pokalen og kampen spilles onsdag den 31. august kl. 17:30 i Værebro selvfølgelig. AB skal dagen før spille imod Ledøje-Smørum (DS) på udebane. Her er detaljerne om 2. runde og sikkerhed