Pokalhistorie

28. august 2016 kl. 11:50

Fire gange i klubbens historie er vi nået videre fra DBU Sjællands Pokalturnering til selve DBU Pokalen hvor Superliga klubberne også deltager.

Første gang var tilbage i 2007/2008 hvor vi mødte BSV fra 2. division tirsdag den 14. august 2007. På det tidspunkt spillede vi i Serie 3. Her var vi tæt på at skabe sensation i pokalturneringen, da vi spillede lige op mod BSV og havde mange store chancer. En BSV spiller blev ovenikøbet udvist for at tage bolden med hånden, men en ærgelig forsvarsfejl i 70. minut serverede bolden for fødderne af en BSV spiller der scorede kampens enlige mål til 0-1.

Anden gang var tilbage i 2011/2012 hvor vi mødte Hvidovre IF fra 2. division onsdag den 10. august 2011. Nu var vi avanceret til Sjællandsserien og HIF's træner Per Nielsen udtalte da også at Værebro indgyder respekt, men det trods alt var en kamp HIF burde vinde. Vi kvalificerede os til DBU Pokalen ved at slå Espergærde 4-2 og Sorø Freja 3-1.

Drengene startede godt ud mod HIF og i det 35. minut scorede de til 1-0 på hovedstød af Benjamin Ait. Jublen var stor og rynkerne i panden på Per Nielsen blev lidt dybere. I anden halvleg startede HIF ud med et noget højere tempo og satte drengene under pres. Røde kom desværre til at parere et skud med armen i det 52. minut og fik rødt kort for den forseelse. På det efterfølgende straffespark udlignede Jonas Hebo sikkert til 1-1. Det var noget af en chockstart for drengene. Desuden får en af vores spillere det andet gule kort og nu er vi nede på 9 mand. Det gik nu stærkt og HIF scorede i det 57. minut samt 60. minut ved henholdsvis Jackie Christensen og Jonas Hebo til samlet1-3. Drengene satsede nu vildt, men det resulterede desværre i endnu flere scoringer af HIF i det 70. minut og 89. minut af henholdsvis Kasper Larsen og Jackie Christensen til kampens slutresultat 1-5. Dog får drengene tilkæmpet sig et straffespark i slutfasen, der desværre sparkes over målet.

Tredie gang var tilbage i 2014/2015 hvor vi igen mødte BSV fra 2. division tirsdag den 12. august 2014. Allerede 5 minutter inde i kampen kunne det været gået galt, da BSV får et frispark udenfor målfeltet. Forsøget rammer stolpen og VB slipper med skrækken i denne omgang. BSV er spilstyrende, men VB's forsvar står rigtig godt. Desværre må både Phillip Manneh Andersen og Brian Nielsen udgå alt for tidligt. Specielt Brian der binder 2-3 spillere er et stort tab. I det 30. minut har VB et flot langskudsforsøg. I anden halvleg scorer BSV efter bare 6 minutter til 0-1. Et skud der går forbi 3 VB'ere og hæmmer udsynet for Brian Viskær. Allerede 3 minutter senere har VB en rigtig stor chance. I det 62. minut har Benjamin Ait et hovedstød der reddes af målmanden. VB satser på en udligning og BSV's kontraer bliver farligere og farligere da forsvaret har svært ved at komme med hjem. I det 85. minut er det BSV's tur til at have et godt hovedstød på mål. VB satser tilsidst hele butikken, hvilket giver BSV en kontra hvor de scorer til 0-2 i det sidste minut. BSV imponerede ikke specielt taget i betragtning at de spiller i 2. Division. Hvis Phillip og Brian ikke var tvunget til at udgå så tidligt i kampen er det ikke utænkeligt at opgøret kunne have fået et andet udfald.

Fjerde gang var åbenbart lykkens gang, hvor vi mødte IF Føroyar fra Københavnsserien i 1. Runde. Endelig lykkedes det os at gå videre til 2. Runde for første gang efter en kneben sejr på 1-2, hvor afgørelsen først faldt i forlænget spilletid. Lodtrækningen resulterede i at vi skulle møde det indtil videre højst rangerende hold, nemlig Fremad Amager fra 1. division. Weekenden op til pokalkampen vandt 1. Holdet 0-3 på udebane over B77, Rødovre. Fremad Amager's træner John "Faxe" Jensen var også på lægterne, hvilket animerede drengene til at spille flot fodbold og de kunne have vundet med langt større cifre. Målscorer var Ali-Hassan Iqbal og Brian Nielsen hvor sidstnævnte lavede to kasser. Fremad Amager er kommet skidt fra start da de ligger og padler rundt i bunden af tabellen og kan åbenbart ikke rigtig få gang i målmaskinen. Så vi ser frem til Pokalbraget i Værebro Park mod Fremad Amager på onsdag kl. 17:30 den 31. august. Vi forventer et sted imellem 600 og 900 tilskuere på grønsværen så det skal nok blive sjovt og Værebro TV er selvfølgelig også tilstede.