1. Holdet anno 1969-2020

1969:

Det aller aller første 1. hold i Værebro Boldklub. Bagerst til venstre træner Verner Bender, Preben Nielson, Kjeld Andersen, Hans Chr. Gath, Kjeld Elgård Pedersen, Torkild Svendsen, Poul Larsson, og formand Tom Fogelberg. Forest til venstre Preben "Landmåleren" Ebbesen, Freddie Kampmann, Kurt Hvalstrup, Bjarne Saunte og Jørgen "Farvehandler" H. Jespersen. Billedet er taget nede ved Bagsværd Skole.

Efter ophævelsen af 17 års grænsen i begyndelsen af 1969, så gik det åbenbart rigtig stærkt med dannelsen af et seniorhold. Klubben søgte om optagelse i Sjællands Boldspil-Union samtidig med at man tilmeldte det nyetablerede 1. Hold til turnering i Serie 5. Det var dog temmelig hektisk, da man endnu ikke havde en hjemmebane. Allerede tirsdag den 6. maj 1969 kl. 18:30 spillede 1. Holdet sin første turneringskamp mod Ledøje-Smørum på udebane.

Alle på 1. Holdet var spændte op til kampen, da man kun havde trænet på friarealet hvor fire stolper markere målene. Ville konditionen slå til på en stor fodboldbane? Hvordan ville det ligge med skydefærdigheden nu hvor der skulle spilles på rigtige mål? Der var mange spørgsmål, der først kunne besvares endeligt efter kampens afvikling.

Spillerne havde store forventninger til kampen, men bag facaden hos den enkelte spiller lurede tanken om et nederlag. Spillerne kunne dog forlade banen med ro i sindet efter en sejr på 1-4. I kampens start kunne man konstantere at holdet ikke var særlig godt sammenspillet, hvilket gav sig udslag i dårlige afleveringer, manglende afleveringer samt feberagtige skud på mål. Havde kendskabet til hinanden, som senere skulle blive bedre, havde de helt sikkert scoret 1-2 hurtige mål uden synderligt besvær.

Mål blev det da til, som resultatet viser og målscorer var Jørgen (Farvehandler) Jespersen med 3 mål og Kjeld Langberg med et 1 mål. Torkild var også ved at komme på scoringslisten, men fik sit mål annuleret. Ledøje-Smørum's målmand vedgik dog efter kampen at bolden havde været over målstregen.

Den største præstation i kampen tilfalder dog anføren Finn (centerhalf), der med et utroligt godt overblik samt lederskab af holdet fik vendt et nederlag til sejr. Han skabte ustandseligt forvirring i modstandernes angrebskæde, hvilket forårsagede dårlige afleveringer samt uskarpe skud på mål.

Den anden kamp var lørdag den 10. maj kl. 18:00 mod Farum 2 på udebane. Kampen endte efter det helt store gys, lykkeligt uafgjort 4-4. Efter spillefordelingen at dømme burde Værebro have haft en stor og let sejr, men forsvaret kunne ikke rigtig finde melodien denne dag. Tre af de fire mål Farum scorede skyldtes forsvarsfadæser, der kunne være undgået hvis der var udvist lidt større koncentration.

Først i anden halvleg, som var Værebro's absolut bedste, fik forsvaret taget sig sammen til at markere Farum's angribere tæt. Dette bevirkede at Værebro kunne opsamle bolden på midten og skabe et koncentreret pres på modstandernes mål. Værebro havde rigtig mange målchancer, men det var en af de dage hvor det bare ikke ville lykkes. Først i kampen sidste kvarter, hvor Værebro var bagud med 2-4, lykkedes det Bjarne med en farumgensers hjælp at score til 3-4. Kort efter blev Værebro's anfører Finn nedlagt i straffesparksfeltet og dommeren dømte resolut straffespark. Finn tog det selv og scorede sikkert til kampens slutresultat 4-4.

Uden at sige for meget, så burde Værebro have vundet kampen, men som kampen forløb skal Værebro være glade for det ene point. Målscorer var i første halvleg Kjeld Langberg med 2 fuldtræffere og i anden halvleg lavede Bjarne og Finn et mål hver.

Næste kamp var lørdag den 17. maj kl. 18:30 mod Bloustrød 2 på "hjemmebane", dvs. den foregik nede på Bagsværd Skole's boldbane. Holdet var temmelig ængstelige for udfaldet da de stillede med et svækket hold. Kampen startede også skidt da man prøvede at indøve 4-2-4 systemet uden større held. I løbet af ganske kort tid kom Værebro bagud med 2 mål. Dog kom drengene hurtigt over forskrækkelsen og kunne gå til pause med en føring på 3-2.

Anden halvleg var et stort pres på Bloustrød's mål og alle fik deres chance for at komme på scoringslisten. Resultatet af denne halvleg var 7-0 til Værebro så slutresultatet blev 10-2 til det såkaldt "svækkede" hold. Målscorer var Kjeld Langberg med 4 fuldtræffere, Preben 2 mål, Jørgen (Farvehandler) Jespersen 2 mål, Gath og Poul Erik med hver 1 mål. Preben blev iøvrigt døbt navnet TI-TO efter kampen da han lavede det tiende mål.

1. Holdet sluttede den første sæson i Serie 5 på en flot delt 3-4. plads, hvilket må siges at være godkendt når man samtidig arbejdede hårdt for at etablere klubben, herunder at få egne baner og et rigtigt klubhus. Verner Bender var træner for holdet.

1970/71:

Bagerst til venstre Poul Larsson, Kjeld Elgård Pedersen, Kjeld Andersen, Per Adler Christensen, Preben "Landmåleren" Ebbesen, Poul Jørgensen og Torkild Svendsen. Forest til venstre Poul ???, Leif Hansen, Palle Mølgård, Frank Jensen, René Jørgensen og Svend Skaarup.

Leif Hansen startede med at spille fodbold som 7 årig. Han fik sin fodboldmæssige opdragelse i Brønshøj inden han skiftede til Værebro som senior. Det lykkedes også Leif, at skaffe den første sponsorkontrakt til 1. holdets sæson 72/73 med Jackson Bodega på Søborg Hovedgade 62.

Henning D. Erikssen   2

1. Holdet og årstal er sandsynligvis 1971-2. Bagerst til venstre ???, Kjeld Andersen, Preben "Landmåleren" Ebbesen, Kjeld Elgård Pedersen, Torkild Svendsen, Jørgen Didriksen og Hans Peter Andersen. Forest til venstre Per Adler Christensen, Palle Mølgård, Børge Skaarup, Poul Jørgensen, René Jørgensen og Svend Skaarup. Mascotten er Kenneth Adler Christensen.

1971:

Endelig vandt 1. Holdet Kreds 40 i Serie 5 i 1971 og rykkede dermed op i Serie 4. Af de 18 kampe vandt holdet de 14, spillede 2 uafgjort og tabte 2. Ud af de 36 opnåelige point kæmpede holdet sig til 30 point, 6 point foran kredsens nr. 2 fra Høje Gladsaxe. Fidusvandrepokalen blev tildelt målmand Palle Mølgaard. Topscorerpokalen blev tildelt centerforward Leif Hansen med 18 fuldtræffere. Samme fik også overdraget Fidusbamsen, der tildeles den der flest gange er valgt til holdets bedste fighter af spillerne. Centerhalf Kjeld E. Pedersen opnåede som den første at spille 50 kampe for 1. Holdet.

2. Holdet sluttede som nr. 4 i kreds 41, Serie 5. Holdet opnåede 21 point ud af 36 mulige. Fidusvandrepokalen blev tildelt kanonkongen Kaj Nielsen der lavede 16 pletskud. Fidusbamsen gik til den evigt kæmpende Freddie Kampmann, trods det at han først indgik på holdet sidst i efterårssæsonen.

1972:

1. Holdet iført de nye sponsortrøjer fra Jacksons Bodega. Bagerst til venstre Jørgen Dideriksen, Preben Nilsson, Leif Hansen, Erik Petersen, Preben "Landmåleren" Ebbesen, Kjeld Elgård Pedersen og Torkild Svendsen. Forest til venstre Kjeld Andersen, Christian Just, René Jørgensen og Jørgen "Farvehandler" H. Jespersen.

Erik Petersen havde tidligere spillet i Vanløse IF sammen med Finn Laudrup.

Værebro Boldklub's første sponsoraftale blev indgået den 15. februar 1972 med Leif Hansen som mellemmand. Sponsoren var indehaveren Hr. Aage Vincent af  Jacksons Bodega, Søborg Hovedgade 62. Inden man modtog de længe ventede trøjer fra Jylland havde man indledt sæsonen med fire nederlag. Trøjerne bragte åbenbart lykke med sig, da man vandt kampen mod Måløv den 29. april med 2-0. Lykke er som sagt en flygtig størrelse og den efterfølgende kamp mod Herlev endte med et sviende nederlag. Dernæst var det lokalopgøret mod Høje Gladsaxe IF der endte 4-2 i Værebro's favør, efter den sædvanlige hårde dyst.

Det lykkedes 1. Holdet at etablere sig i Serie 4 og 2. Holdet rykkede også op i Serie 4 så alt i alt en ok sæson.

1972-74:

1. Holdet og årstal er sandsynligvis 1972-4. Bagerst til venstre Per Adler Christensen, Preben "Landmåleren" Ebbesen, Kjeld Andersen, Poul Jørgensen, Kjeld Elgård Pedersen og Torkild Svendsen. Forest til venstre Leif Hansen, René Jørgensen, Palle Mølgård, Hans Peter Andersen og ???. Mascotten er Kenneth Adler Christensen.

1981:

Bagerst fra venstre Holdleder Kaj Hansen, René Hansen, Jimmi Boisen, Bo ???, Børge Skaarup, Kim Mortensen, René "Røde René" Larsen og Træner John Quist. Forrest fra venstre Carsten Kærgaard, Jan ???, Klaus Pedersen, Jan Hartmann, Stig Andersen og Michael Holst.

1985:

Bagerst til venstre Jan "JJ" Jensen, ???, ???, ???, Carsten Mikkelsen, ???, ??? og holdleder samt formand Torkild Svendsen. Forest til venstre ???, Peter "Tarzan" Braune, Michael "Granner" Granquist, ???, René Mortensen og ???.

Holdet sikrede sig oprykning fra Serie 5 til Serie 4 i efteråret 1985. Det blev til en anden plads med 27 points ud af 36 mulige. Specielt en helhjertet holdindsats turneringen igennem medførte kun tab af 2 points i løbet af efteråret. Den afgørende kamp mod Kirke Værløse, hvor Værebro skulle vinde kampen, for at være sikre på oprykning. Omkring 130 trrofaste tilhængere fra Værebro fulgte med til Kirke Værløse, for at støtte holdet.
Kampen blev spillet i et hæsblæsende tempo, og efter en meget nervøs start, formåede Værebro at gå til pausen med en føring på 1-3. To mål af Henrik Kragh og et mål  af René Mortensen.
Det blev rigtig spændende i anden halvleg da Kirke Værløse fik reduceret til 2-3 senere til 4-5, men det hele sluttede med sejr til Værebro på 4-6. Henrik Kragh fulgte sine to mål i første halvleg op med to nye i anden, mens Peter Braune blev noteret for et mål.

1987:

Bagerst til venstre Karsten Mikkelsen, Ulrik Frederiksen, Peter "Tarzan" Braune, Michael "Granner" Granquist, Jakob Suhr, Peter Gudik, Jesper Henriksen og holdleder Benny Skøtt. Forest til venstre spillende træner Henrik Kragh, René Mortensen, Henrik Jespersen, Kim Stefani, Thomas Kirsmeier og Kenn Damtoft. Mascotten er ???.

Holdet spillede på det tidspunkt i Serie 4. Henrik Kragh spillede oprindeligt for AB, men fik desværre en knæskade. Da han var klar igen havde AB ikke rigtig brug for ham på samme niveau, så han valgte at flytte over på den anden side af ringvejen til Værebro. Han havde blandt andet et hovedstød der var hårdere end hvad de fleste på holdet kunne sparke.

Henrik Jespersen startede i Værebro som 6 årig og på trods af nogle afstikkere til AB, Bagsværd Boldklub, Ledøje-Smørum og GVI, så vendte han hver gang tilbage til kammeraterne i Værebro.

Benny Skøtt overlod ikke meget til tilfældighederne. Kendte han f.eks. ikke vejen til en udebanekamp, så kørte han turen dagen før for at sikre sig, at der ikke opstod nogen overraskelser i forbindelse med transporten. Hans kone Bente stod iøvrigt i kiosken og var kendt for hendes gode oste samt rullepølse madder.

1988 skulle dog vis sig at blive et spændende og succesrigt fodboldår. Efter forårets kampe holdt man sommerferie på en 4. plads. Man forsatte de gode takter om efteråret med mange flotte sejre. Det hele skulle dog afgøres mellem Brede, Helsingør og Værebro i de tre sidste runder, så intet var afgjort endnu. Første skæbnekamp var mod rækkens nr. 1, Brede. Her trådte Værebro i karakter og vandt 2-0, hvilket samtidig betød at de indtog førstepladsen. Weekenden efter var det rækkens nr. 3, Helsingør på udebane. Værebro stille dog med et talstærkt publikum og så var den fordel reduceret. Værebro bragte sig foran 0-1 i 1. halvleg, hvilket holdt til 15 min. før tid. Så lykkedes det Helsingør at udligne til 1-1, men Henrik Kragh satte modstanderne på plads ved at score til 1-2 kun 30 sek. før tid. Stillingen var herefter før sidste kamprunde:

1. Værebro   32 point
2. Brede   31 point
3. Helsingør   31 point

Rundens sidste kamp var mod Farum på hjemmebane. Værebro lagde ud i stor stil og havde en solid føring på 5-2 midt i 2. halvleg. Farum var dog ikke sådan at tryne og de satte Værebro under et gevaldigt pres. Det resulterede i, at Farum fik udlignet til 5-5 10 min. før tid. Værebro holdt dog skansen til dommerens afsluttende fløjt, hvorefter champagnepropperne fik travlt i det lille klubhus. Peter Nielsen, formanden for Gladsaxes idrætsudvalg, overværede kampen og gratulerede med en buket blomster.

Henrik Kragh som var spillende træner havde en kanonsæson og afsluttede desuden som holdets topscorer. Hans præstationer medførte at Bagsværd Folkeblad valgte ham som månedens sportsstjerne i Gladsaxe. Folkebladet skrev også at Værebro Boldklub redede Gladsaxes ære, da Gladsaxe-Hero rykkede ned i Danmarksserien og AB kun med nød og næppe klarede sig fri af nedrykning.

Thomas Kirsmeier blev kåret som årets seniorspiller.

1988:

Jakob Surh blev kåret som årets seniorspiller.

1989:

1990:

Et spændende lokalopgør om oprykning til Serie 3 stod mellem Bagsværd Boldklub og Værebro Boldklub. Begge hold kæmpede bravt og Bagsværd havde de fleste chancer. Værebro's spillere måtte flere gange redde på selve målstregen. Det var dog Peter "Tarzan" Braune fra Værebro der scorede først i det 23. minut. Efter pausen fik Værebro bedre styr på tingene og efter et kvarter scorede "Tarzan" igen til 2-0. Fem minutter senere reducerede Bagsværd på straffe, men stillingen 2-1 holdt sig kampen ud og oprykningen var hermed sikret for Værebro. Værebro's 2. Hold klarede også oprykning til Serie 5 og vandt desuden Sjællands Mesterskabet for Serie 6 hold.

Peter Braune blev kåret som årets seniorspiller.

1991:

Jan Henri Berg blev kåret som årets seniorspiller.

1992:

Thomas Hetland Hansen blev kåret som årets seniorspiller.

1993:

Ole Høyer blev kåret som årets seniorspiller.

1994:

Bagerst til venstre holdleder Benny Skøtt, Jan Berg, Thomas Kirsmeier, Kim Jørgensen, træner Jesper Hendriksen, Kim Svendsen, Ken Andersen, Milos Jocic og træner Per Hetland. Forest til venstre Niels Westergren, Ole Høyer, Nazam Fazal, Kim Hendriksen, Peter "Tarzan" Braune og Thomas Hetland.

Oprykningen til Serie 2 var en kendsgerning efter en spændende afslutning på sæsonen 1994, med en 2. plads efter Skodsborg. Endelig fik man mulighed for at udfordre topholdet Gladsaxe/Hero i et rigtigt hæsblæsende lokalopgør. Resultatet skyldtes uden tvivl det store arbejde trænerne Jesper Hendriksen og Per Hetland lagde for dagen sammenholdt med holdets konstante tro og vilje til at ville vinde hver gang.

Kim Hendriksen blev kåret som årets spiller og Niels Westergreen blev årets fighter.

1995:

Bagerst til venstre Kim Jørgensen, ???, Kim Hendriksen, Jakob Surh, ???, Niels Westergreen, Jesper Hendriksen og holdleder Benny Skøtt. Forest til venstre Thomas Hetland, ???, Jan Berg, Ole Høyer, Carsten Mikkelsen, Michael "Speedy" Rasmussen og træner Per Hetland.

I 1992 var det tredie gang man rykkede op i Serie 3 og tredie gang var åbenbart lykkens gang for Værebro Boldklub. Man overlevede i Serie 3 den efterfølgende sæson og sluttede på en sjette plads under træneren Jesper Hendriksen's ledelse. Allerede året efter sikrede man sig oprykning til Serie 2 efter en utrolig flot sæson.

Forventningerne til sæsonen var store da man blandt andet skulle møde topholdet Gladsaxe/Hero. Den første kamp i Serie 2 mod Avarta skulle dog vise sig at blive en noget broget affære. På trods af strid blæst var der ca. mødt 50 tilskuere op til hjemmekampen for at støtte Værebro's debut i Serie 2. Avarta startede med vinden i ryggen og fik efter 6 minutter scoret direkte på hjørnespark til 0-1. Allerede et minut efter stod den 0-2, igen efter en dødboldssituation, hvor den stærke vind totalt snød målmanden. Værebro's spillere blev hurtigt klar over at der skulle spilles ved jorden og overtog mere og mere af initiativet. Efter et flot opspil fandt Jesper Hendriksen med en flad aflevering Peter "Tarzan" Braune i venstre side, og fra udkanten af straffesparkfeltet sendte han bolden forbi den fremstormende målmand til 1-2.
Nu sad Værebro på kampen og i det 33. minut fik Avarta ovenikøbet en spiller udvist i 10 minutter. Nu var det kun et spørgsmål om tid før det ville lykkes for Værebro at udligne. Sådan skulle det imidlertidig ikke komme til at gå. I det 40. minut blev yderligere en Avarta spiller udvist i 10 minutter. Det forårsagede en del tumult og i en diskussion med dommeren lovede Avarta's træner ham bank. Af hensyn til sin egen sikkerhed fløjtede dommeren derfor kampen af.

Foråret forløb flot med en enkelt svipser mod Gladsaxe-Hero, en enkelt uafgjort samt sejr i de resterende. Efter sommerferien gik gassen lidt af holdet, men alligevel endte holdet på en flot 4. plads.

Nazam Fazal blev kåret som årets seniorspiller.